Poliţia de Frontieră a anunțat că va activa la capacitate maximă în perioada sărbătorilor naționale, vor fi deschise piste adiționale de control și va fi aplicată procedura de Revers.

În ajunul sărbătorilor naţionale, când o mare parte din cetăţenii Republicii Moldova vor merge la odihnă peste hotare, Poliţia de Frontieră recomandă cetățenilor care au planificat trecerea frontierei să verifice valabilitatea și statutul documentului de călătorie.

„În cazul în care planificați să mergeți în străinătate cu copiii minori, asigurați-vă că ați perfectat pașaportul acestora (certificatul de naștere nu este act de călătorie) și amintim, legislația națională permite unui părinte să călătorească cu copilul fără împuternicire notarială din partea celui de-al doilea părinte”, se arata în comunicatul emis de instituție.

Pentru a evita formarea rândurilor și pentru a nu permite creșterea considerabilă a timpilor de așteptare, Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor să diversifice alegerea punctelor de trecere pentru traversarea frontierei de stat. La momentul actual sunt active opt puncte de trecere cu România și 33 cu Ucraina.

De asemenea, Poliția de Frontieră anunță că în punctele de trecere a frontierei de stat se va intensifica conlucrarea cu lucrătorii vamali, prin sincronizarea numărului de locuri de muncă și angajați în punctele de trecere a frontierei, va fi folosită la maxim infrastructura punctelor (deschiderea suplimentară a pistelor de control, aplicarea REVERS); se va asigura aplicarea tehnicii speciale de control staționară și mobilă. Totodată, în zona frontierei de stat vor fi instituite filtre pe drumurile de acces spre/de la frontieră și va fi sporit numărul de echipe mobile la sectoarele de risc.

moldpres.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.