Poliția a reținut  mai mulți protestatari pașnici care au venit la un miting organizat de membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR”, lângă Curtea Constituțională. Manifestanții aveau cu ei coroane, pancarte pe care scria „Democrația a murit” și sicrie care simbolizează funeraliile democrației moldovenești.

Deși oamenii protestau pașnic, polițiștii i-au forțat și bruscat pe mai mulți dintre ei, printre care și persoane în etate.

Cu forța, reprezentații organelor de poliție i-ai deposedat pe protestatari de rechizitele de protest.

Cetățenii au manifestat în semn de protest față de hotărârea Curții Constituționale de a dizolva Partidul „ȘOR”.

Amintim că pe 19 iunie Curtea Constituțională a dat curs sesizării Guvernului de verificare a constituționalității partidului „ȘOR”, declarând partidul neconstituțional. Decizia însă nu a fost adoptată în unanimitate de judecătorii Curții Constituționale.

Reprezentanții Partidului „ȘOR” au numit ședința Curții Constituționale un proces „rușinos și penal”, iar interzicerea activităților partidului – un precedent periculos. Avocații partidului au declarat că intenționează să denunțe hotărârea Curții Constituționale de a interzice partidul, la CtEDO. Liderul formațiunii politice, Ilan Șor, a declarat că Partidul „ȘOR” își va continua activitățile, în ciuda verdictului instanței de judecată care îl declară neconstituțional. Politicianul a promis că va „găsi forme legale pentru a continua proiectele”.

Până la momentul difuzării acestei știri, serviciul de presă al poliției nu a comentat cele întâmplate.

primul.md