Peste 600 de profesori din capitală au fost vaccinați la Centrul municipal de vaccinare anti-COVID


Un număr de 622 de cadre didactice, care activează în școlile și grădinițele din capitală, au fost imunizate pe parcursul săptămânii trecute la Centrul municipal de vaccinare, deschis pe 1 aprilie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor municipalității, listele persoanelor care urmează a fi imunizate au fost perfectate de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău. În prezent, la Centru s-a decis imunizarea prioritară a cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare din municipiu, cu vârsta de peste 60 de ani, precum și a celor de până la această vârstă, dar care suferă de comorbidități cu risc sporit.

Centrul municipal de vaccinare are o capacitate de imunizare de până la 1200 persoane pe zi. Instituția activează cu program zilnic, între orele 08:00 – 18:00 (în zilele de odihnă, între orele: 08:00 – 15:00).

Pe lângă imunizarea cadrelor didactice în Centrul municipal de vaccinare anti-COVID-19, procesul de vaccinare continuă, în paralel, în toate cele 19 puncte de imunizare din cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale și în Centrelor medicilor de familie din capitală.

Primăria anunță că la necesitate, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară din municipiul Chișinău vor putea fi activate suplimentar încă 20 puncte de imunizare.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne