Peste 3 000 de ucraineni au intrat joi în Republica Moldova


Până la ora 16.00 a zilei de astăzi, frontiera de stat a Republicii Moldova a fost traversată de 6 937 de persoane, dintre care 3 000 de cetățeni ucraineni. Datele au fost făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, autoritățile de la Chișinău organizează activități de asigurare a suportului pentru cetățenii străini, ce traversează frontiera de stat a Moldovei. Ca urmare a activării, în această dimineață, a Planului Situațional privind gestionarea afluxului de migranți, Ministerul de Interne a dispus crearea Centrelor provizorii în localitățile Palanca și Ocnița.

Centrele vor dispune de condiții de cazare pentru un termen de 72 ore. La fel, persoanelor li se vor aloca pachete alimentare și de igienă. În cadrul centrelor, vor activa ofițerii BMA, care se vor ocupa cu documentarea acestora, personal medical și asistenți sociali, care va acorda asistență.

Totodată MAI a anunțat că Biroul Migrație și Azil a activat planul de urgență și este pregătit să gestioneze eventuale cereri de azil.

sursa: MOLDPRES


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne