Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 13782 de cetățeni, inclusiv la 2059 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru pacienții cu următoarele urgențe: 2849 de urgențe cardiovasculare, urmate de 1955 de patologii neurologice, 1662 boli respiratorii și 1473 de urgențe traumatologice.

Pe parcursul săptămânii, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate la 60 de accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au suferit 86 de cetățeni, inclusiv 15 copii. După acordarea ajutorului la etapa de prespital, 62 de pacienți au fost transportați la instituțiile medicale.

În aceeași perioadă, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 85 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții chimici și de mediu, inclusiv la 54 de persoane cu mușcături sau înțepături de insecte, 25 de persoane cu combustii și patru cu insolații. De asemenea au fost înregistrate 43 de urgențe toxice, printre care 19 intoxicații cu medicamente, cinci cu alcool și o intoxicație cu monoxid de carbon.

moldpres.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.