Peste 1.000 de zboruri anulate într-o zi din cauza grevei personalului


Peste 1.000 de zboruri ale companiei aeriene Lufthansa au fost anulate, miercuri, din cauza unei greve de o zi a personalului german de la sol al companiei aeriene, care a afectat zeci de mii de pasageri în ultima criză a călătoriilor care a lovit Europa, relatează The Associated Press.

Aproximativ 134.000 de pasageri au fost nevoiţi să îşi schimbe planurile de călătorie sau să le anuleze. Cel puţin 47 de conexiuni au fost anulate marţi, a relatat agenţia de presă germană dpa.

Principalele noduri ale companiei din Frankfurt şi München au fost cele mai afectate, dar au fost anulate zboruri şi în Dusseldorf, Hamburg, Berlin, Bremen, Hanovra, Stuttgart şi Köln.

Compania aeriană i-a sfătuit pe pasagerii afectaţi să nu meargă pe aeroporturi, deoarece majoritatea ghişeelor de servicii ar fi lipsite de personal. Terminalele aeroportului erau neobişnuit de libere în primele ore ale dimineţii, dar oamenii s-au aliniat la ghişeele de bilete, încercând ulterior să găsească o soluţie pentru zborurile anulate, potrivit dpa.

Mulţi dintre pasagerii blocaţi sosiseră în Germania din străinătate şi au aflat că zborurile lor de legătură au fost blocate din cauza grevei.

Pe aeroportul din Frankfurt, 725 din 1.160 de zboruri programate au fost anulate miercuri, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport. De asemenea, zborurile operate de alte companii aeriene, care sunt de obicei sprijinite de personalul de la sol al companiei Lufthansa, au fost afectate.

ziare.com


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne