Pentru a-și apăra drepturile, Șor a apelat la o faimoasă casă de avocatură din SUA


După cum informează serviciul de presă al partidului “ȘOR”, Ilan Șor a apelat la o faimoasă casă de avocatură din SUA să-l reprezinte în dosarul de fraudă bancară. Astfel, liderul Partidului „ȘOR” va fi reprezentat de avocații americani Arif Hyder Ali și Roger Anson Burlingame de la renumita firmă Dechert LLP.

“De dosarul meu se va ocupa Roger Anson Burlingame, fost procuror de rang înalt al Departamentului de Justiție al SUA, consilier principal în investigații importante în ceea ce privește infracțiunile legate de fraudă, manipulare și abuz pe piețele financiare. Echipei i se va alătura, de asemenea, avocatul și profesorul adjunct de drept Arif Hyder Ali, care are peste 30 de ani de experiență în soluționarea litigiilor internaționale și a ocupat funcții în instituții academice de top, inclusiv la Georgetown University Law Center. Arif Hyder Ali a fost, de asemenea, avocat senior în organizații internaționale, inclusiv în cadrul Comisiei de Compensare a Națiunilor Unite, un organ subsidiar al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite”, a declarat Ilan Șor într-o adresare video pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Politicianul a mai declarat că renumita casă de avocatură a depus deja demersuri în instanța moldovenească, exprimând îngrijorări cu privire la posibilele încălcări ale drepturilor lui Șor în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului și a altor tratate internaționale la care Moldova este parte. Serviciul de presă al partidului menționează că, cei doi avocați de top se vor alătura actualei echipe de avocați moldoveni, condusă de Aureliu Colenco și Denis Calaida, care, până în prezent, l-au reprezentat pe Șor în instanță.

„Cel mai recent, Sandu a dat instrucțiuni directe și publice judecătorilor moldoveni să emită o sentință de condamnare împotriva mea cât mai curând posibil. Prin urmare, am instruit avocații internaționali să se asigure că aceste încercări evidente de a interveni și controla sistemul judiciar sunt scoase la lumină și că cei care compromit ordinea unui sistem judiciar moldovenesc independent să fie trași la răspundere. Deoarece este evident că nu voi beneficia niciodată de un proces judiciar echitabil în Moldova – am instruit Dechert să înainteze o revizuire a acestui caz, inclusiv pe baza încălcărilor judiciare semnificative ale drepturilor mele, la instanțele internaționale relevante. Sunt gata să-mi apăr nevinovăția în fața instanțelor internaționale, unde poate fi garantată o audiere corectă și imparțială”, a adăugat Ilan Șor.

Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al ministerului Justiției, dar și serviciul de presă al administrației prezidențiale nu au comentat nicidecum declarațiile lui Ilan Șor.

partidulsor.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne