Potrivit fostului ministru al justiției, ex-reprezentant al Moldovei în CtEDO Stanislav Pavlovschi, dacă miniștrii nu sunt mulțumiți de salariu, sunt liberi să-și caute un alt loc de muncă. Așa a comentat expertul decizia  de a majora salariile funcționarilor guvernamentali, inclusiv ale miniștrilor, al căror salariu va crește până la 50.000 de lei.

„Miniștrii și ceilalți funcționari fac parte din funcționari publici obișnuiți, chiar dacă sunt de statut înalt. Și aici ei nu au altă soluție decât – dacă nu vă aranjează salariul, găsiți alt loc de muncă”, a spus Pavlovschi la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Potrivit fostului ministru al Justiției, munca unui ministru aduce și diferite „avantaje”, inclusiv diurne în valută atunci când pleacă în deplasări. El a precizat că uneori diurnele în călătoriile de serviciu, alocate de țara sau organizația care te invită, pentru câteva zile, pot permite unui funcționar să-și asigure încă un salariu.

După cum a subliniat expertul, „statul trebuie să fie moral” și să aibă grijă, în primul rând, de cei social vulnerabili.

„Statul trebuie să fie moral, din punctul meu de vedere. Aceasta înseamnă că, în primul rând, statul ar trebui să aibă grijă de cei social vulnerabili, care nu pot câștiga o bucată de pâine pentru familie. Întâi de toate, vorbim despre cei care primesc salarii, într-adevăr, mizere – de 2 mii, de 2,5 mii, de 3 mii de lei”, a rezumat Pavlovschi.

La momentul scrierii știrii, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarațiile lui Stanislav Pavlovschi.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.