Fostul deputat, actualmente președinte al Mișcării „Voievod”, Nicolae Pascaru, a calificat proiectul de lege inițiat de Maia Sandu cu privire la crearea Centrului de combatere a propagandei drept „experimente și inginerii sociale” ale guvernării. „Este o mare prostie să pretinzi să fii un deținător al adevărului absolut”, a declarat Pascaru la emisiunea „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova”.

„Este o prostie foarte mare, pentru că nu poate un partid politic să-și spună adevărul său absolut și mai ales cu banii din bugetul statului. Cei care sunt aleși de cetățeni au orientarea – ceea ce scrie în Constituția țării, adică neutralitate, suveranitate, să dezvolte țara, să ridice toți indicii economici”, a menționat invitatul.

Totodată, după părerea sa, această inițiativă a guvernării are intenția ca  „lumea să mai voteze acest partid”.

„Vor veni cu recomandări pe cine noi să îi simpatizăm, pe cine să îi iubim din clasa politică, despre ce să vorbim. Este o prostie, și lumea asta înțelege”, a spus Pascaru.

El a subliniat că crearea acestui centru „nu are nimic în comun cu democrația”, remarcând că într-o societate democratică trebuie să existe competiție de opinii și idei.

„Este o prostie, pentru că în societate trebuie să se discute – îți place nu îți place, dar vorbește ce este „plus”, ce este „minus”, oamenii trebuie să discute, asta și este democrație”, a rezumat Nicolae Pascaru.

Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Președinției, Guvernului, PAS.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.