Reprezentanții partidului “Șansă” sunt convinși că sarcina principală a guvernării ar trebui să fie revizuirea cât mai rapidă a tarifelor la gaze pentru consumatorii finali. Potrivit reprezentanților partidului, tariful la gaze pentru consumatorii casnici ar trebui să fie redus la 10 lei metru cub, anunță serviciul de presă al formațiunii politice.

„Se spulberă așteptările reducerilor de tarife pentru gazele naturale. În ultimele săptămâni se atestă o majorare semnificativă a cotațiilor bursiere pentru gazele naturale. Experții au menționat despre necesitatea lansării achizițiilor de gaze naturale pentru rezervele de stat și sezonul rece al anului în lunile iunie – iulie, când bursele internaționale au înregistrat cele mai joase cotații posibile de 260-280 USD/1000 m3”, anunță serviciul de presă al formațiunii politice.

Reprezentanții Partidului “Șansă” au subliniat că “datorită gestionării defectuoase a sectorului energetic, în anul precedent, lipsa unei viziuni asupra sectorului, proceduri defectuoase și birocratizate, crearea excesivă a stocurilor de gaze naturale scumpe, la preț mediu de achiziție de peste 1100 USD/1000 m3 care încă nu au fost epuizate, folosirea irațională a banilor bugetari cca 5,5 mlrd lei si 300 mln Euro de la BERD, au tergiversat procesul de lansare a procurărilor pentru iarna anului 2023-2024”.

„În asemenea circumstanțe, s-a irosit perspectiva reală de reducere a tarifelor la gazele naturale pentru populație de sub 10 lei/m3. În pofida tuturor estimărilor efectuate de experții din domeniu, ANRE a aprobat în luna iunie current, tarife de peste 18 lei/m3.

Credem că aprovizionarea cu gaze naturale la prețuri cât mai joase este o prioritate majoră a guvernului care trebuie să ducă în mod iminent la revizuirea tarifelor pentru gazele naturale în termeni cât mai curând posibili. Având în vedere sărăcia energetică din țară, credem că stabilirea unor tarife pentru populație mai mici de 10 lei/m3 este un obiectiv necesar de realizat cât mai curând posibil.

Suntem gata să prezentăm toate estimările necesare la acest subiect și să ne implicăm în procesul de aprovizionare a țării cu gaze naturale”, a declarat partidul “Șansă”.

La momentul redactării știrii, serviciul de presă al guvernului sau Ministerului Energiei nu a venit cu o reacție la declarațiile partidului „Șansă”.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.