Parlicov, nemulțumit de salariul ministrului: Este extrem de puțin


Victor Parlicov, șeful ministerului nou creat al energiei, este nemulțumit de salariile mici ale miniștrilor – circa 28 de mii de lei brut, afirmând că salariile funcționarilor de rang înalt sunt prea mici pentru astfel de funcții de responsabilitate. Asta chiar dacă în  luna ianuarie a acestui an salariile miniștrilor au fost majorate cu 8 mii de lei.

„Din câte știu eu, salariul brut (al ministrului – n.r.) – circa 28 de mii de lei. Brut asta înseamnă net la mână undeva sub 20. <…> Mi se pare extrem de puțin. Deci acesta e un salariu, dacă vorbim la modul practic, comparativ cu un programator începător, eu cred, că la ziua în care el intră în funcție, după trei luni de stagiere sau de cursuri sau de nu știu ce, el are mai mult. Un chelner bun la un restaurant din Chișinău cred că ridică mai mult”, a spus Parlicov la emisiunea Freedom de la TV8.

Totodată, ministrul a subliniat că consideră că „este corect” să fie majorate salariile atât pentru miniștri, cât și pentru ceilalți angajați din ministere.

În același timp, potrivit lui Parlicov, un nivel atât de scăzut al remunerației pentru funcționarii de rang înalt „denotă un grad jos de respect de sine” al acestora.

„Cred că denotă un grad jos de respect de sine. Nu  e vorba doar de funcția de ministru. E vorba de mai multe funcții de responsabilitate: e vorba și de deputați, e vorba și de președintele țării, evident, începând cu președintele țării”, a mai spus ministrul.

Potrivit lui Parlicov, astăzi, angajații ministerelor din țară primesc în jur de 7-8 mii de lei pe lună, precizând că, în opinia sa, pentru a evita lipsa de personal în structurile de stat, salariul specialiștilor de rând ar trebui să fie majorat de aproape două ori, până la 13 mii de lei.

Amintim că și noul ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija, s-a plâns, recent, pe nivelul scăzut al salariilor și pe lipsa de personal. De asemenea, factorul salariilor mici a fost unul din principalele motive din care ex-ministru al muncii, Marcel Spatari, a părăsit această funcție.

youtube


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne