Păcatele deputaților PAS: Au primit interdicție de a primi Sfânta Împărtășanie, iar cei care vor încălca vor cădea sub incidența severă a Sfintelor Canoane


Deputaților din majoritatea PAS, care au semnat Convenția de la Istanbul, le este interzisă Sfânta Împărtășanie în Bisericile din cuprinsul Eparhiei de Bălți și Fălești a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Dispoziția a fost semnată de Arhiepiscopul de Bălți și Fălești, Marchel, în baza unei adresări venită din partea preoților din eparhie. Interdicția va funcționa până în Duminica Cincizecimii a anului 2022, adică până la Rusalii, sărbătoare care marchează 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret.

Potrivit fețelor bisericești, ””Convenția europeană” care, chiar dacă având multe și bune intenții, este de-a dreptul periculoasă la cel mai înalt grad, pentru că ascunde în matca sa o surpriză distrugătoare, capabilă să dea peste cap toate, precum că, pretinsele ei planuri nobile și frumoase. Vorba este despre așa-zisa libera alegere de către copii a schimbării genului”.

”Spre uimirea noastră, înțelegem cam târziu că majoritatea deputaților noștri nu conștientizează chemarea și obligațiunea lor de a înlesni viața poporului, ceea ce prevede atitudinea deosebită și atenția mărită generației în creștere, generație, care este vulnerabilă mai ales în perioada vârstei de formare”, se menționează în scrisoarea adresată de preoți lui Marchel.

Potrivit notei semnată de Arhiepiscopul de Bălți și Fălești, ”în cazul în care cineva dintre cei vizați, conștient tăinuindu-se, vor neglija binecuvântarea noastră, susținută în unanimitate de membrii Sfatului eparhial, vor cădea benevol sub incidența severă a Sfintelor Canoane bisericești, care urmăresc scopul (nu de pedepsire) de îndreptare a creștinului rătăcit”.

La 14 octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat cu voturile deputaților PAS Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, numită Convenția de la Istanbul. La 20 octombrie, președintele Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul.

Documentul a fost criticat dur de opoziția parlamentară din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, care a atras atenția asupra unor detalii ascunse din textul convenției, contrare Constituției și tradițiilor Republicii Moldova.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne