Atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău, care s-a soldat cu moartea a două persoane, potrivit expertului în securitate, fost viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, ridică îngrijorări serioase cu privire la situația generală legată de securitate. El a subliniat că „ceea ce se întâmplă astăzi este un drum paralel cu ceea ce trebuie să se întâmple.”

„Lipsa unei reacții adecvate și din partea politicului și din partea persoanelor responsabile – iar eu consider că ceea ce văd în spațiul public este lipsa reacției adecvate – mă face și mai mult să mă îngrijorez de starea generală a securității. Înfloririle acestea că noi apărăm flancul de est al Uniunii Europene, security hub, conferințe, coffee break-uri, toate de ochii lumii, de doi bani. Mie ca om care toată viața mă ocup de securitate, eu văd că este un drum absolut paralel cu ceea ce trebuie să se întâmple”, a spus Ostalep la emisiunea PULS de la Orizont TV.

Potrivit expertului, situația de securitate nu va face decât să se înrăutățească, pentru că nici clasa politică și nici structurile responsabile de situație nu au tras concluzii din cele întâmplate.

„Sunt foarte sceptic că fix aceleași persoane care au admis acest incident, în afară ca să se „acopere” unul pe altul și să fugă prin diferite tertipuri că „nu eu, nu eu”  sunt capabili să meargă mai departe și să facă niște concluzii. Incidentul acesta a arătat starea deplorabilă în tot sistemul de securitate, iar reacția politicului arată că lucrurile numai o să se agraveze”, a conchis Valeriu Ostalep.

Până la momentul publicării acestei știri,  serviciile de presă ale Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne, Poliției de Frontieră, Președinției și PAS nu au comentat declarațiile lui Valeriu Ostalep.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.