Omorul de la Strășeni. Când ar putea fi extrădat fiul ex-polițistului Ion Stratulat


La o lună de când autoritățile de la Chișinău au inițiat procedura de extrădare a principalului suspectat în cazul omorului tânărului de 29 de ani, găsit împușcat și îngropat într-o pădure din Strășeni, fiul fostului polițist Ion Stratulat, plasat în arest în România, încă nu a fost extrădat.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, Poliția nu mai are atribuții în acest caz, în contextul în care procedura de extrădare se realizează de Procuratura Generală cu aportul Ministerului Justiției.

„Cât vizează procedura de extrădare a unui cetățean al Republicii Moldova care se află pe teritoriul altui stat, procedura de extrădare se realizează, inclusiv cu aportul Procuraturii Generale și cu aportul Ministerului Justiției. Cât vizează deja atribuțiile Poliției, la această etapă ele nu mai sunt în competența Poliției.

Noi doar am asigurat aspectul tehnic de cooperare și am transmis tot setul de acte. Suntem în așteptare și ca să fie realizată procedura de extrădare de către colegii din România, dar repet, este prerogativa Ministerului Justiției și a Procuraturii”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne