Denis Munteanu, om de afaceri, revenit din Marea Britanie, a invocat „atacul raider” asupra investiților sale făcute în domeniul agriculturii, în nordul țării, ceea ce îl face să fie dezamăgit în conducerea țării pentru care a votat.

Într-o postare video, făcută pe pagina sa de pe facebook, Denis Munteanu a oferit detalii, potrivit cărora, „în calitate de investitor în Republica Moldova, riscă să rămână fără bunuri de zeci de milioane ca urmare a unei tranzacții de cumpărare a unui tractor în valoare de 181 de mii de euro”, calificând acel contract drept „capcană”.  În consecință a fost obligat de instanță să achite milioane de lei penalitate, fiindu-i totodată dispusă și aplicarea unui sechestru asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, dar și a mijloacelor bănești.

„De 17 ani lucrez în Marea Britanie pentru a face investiții în Republica Moldova în domeniul agrar, deschizând în anul 2019 o gospodărie țărănească în satul de baștină Hădărăuți, raionul Ocnița.  Tot în anul 2019, respectiv, în anul 2021, cu mare speranță, am mers cu moldovenii din diasporă la vot, pentru a face schimbări în Republica Moldova. Schimbări spre bine, evident. Așa cum ne dorim fiecare dintre noi. Ne-am bucurat enorm de rezultatele alegrilor și cu toții am început să așteptăm acele schimbări înspre bine. Doar că ceea ce se întâmplă azi în justiția Republicii Moldova este strigător la cer”, a povestit omul de afaceri.

Acesta a concluzionat că îi este „încâlcit în mod vădit dreptul la un proces echitabil” și că intenționează să sesizeze în această problemă conducerea Republici Moldova.

„Astăzi am să sesizez oficial conducerea țării – președintele Republicii Moldova, prim-ministrul, ministrul Justiției, Consiliul Suprem de Securitate despre situația alarmantă care s-a  întâmplat în justiția Republicii Moldova și despre atacurile raider asupra oamenilor de afaceri care ne-am pomenit mai grav ca în anii 90”, a declarat Munteanu.

Până la momentul difuzării acestei știri declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Președinției, Guvernului, Ministerului Justiției.

facebook