Un bărbat de 37 de ani din Chișinău a fost condamnat la nouă ani de închisoare,  cu executare în penitenciar de tip semiînchis pentru tâlhărie.

Potrivit învinuirii înaintate, la 28 iulie 2022, în urma înțelegerii stabilite cu un bărbat, în timp ce partea vătămată se deplasa de la stația de troleibuze, situată pe bulevardul Mircea cel Bătrân în direcția străzii Ginta Latină din municipiul Chișinău, au urmărit femeia, după care, asigurându-se că nu sunt observați de nimeni, au apucat-o de gât și au doborât-o jos, lovind-o cu pumnii și picioarele.

Responsabilii de caz spun că, concomitent cu aplicarea loviturilor, au încercat să-i sustragă geanta, acțiuni care nu și-au produs efectul din motiv că au intervenit trecătorii care au stopat acțiunile ilegale, iar făptuitorii au fugit de la fața locului.

Inculpatul a pledat nevinovat.

„Pe caz, la 20 iulie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința. Inculpatului i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis. Prin cumul total al pedepselor stabilite prin sentința nominalizată și printr-o sentință anterioară de condamnare a inculpatului pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, s-a stabilit pedeapsa definitivă de 9 ani și 35 de zile de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, se arată în nota informativă a PG.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

„Complicele inculpatului a fost condamnat anterior, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 28 octombrie 2022, la 5 ani și 4 luni de închisoare cu suspendarea parțială a executării pedepsei. S-a stabilit că 3 ani de închisoare urmează a fi executați în penitenciar de tip semiînchis, iar 2 ani și 4 luni de închisoare se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de 4 ani”.

Urmare a contestării cu apel a sentinței nominalizate de către procurori, prin decizia Curții de Apel Chișinău din 26 aprilie 2023, inculpatului i-a fost stabilită pedeapsa de 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

realitatea.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.