Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească susțin că un bărbat din municipiul Chișinău a amenințat cu un pistol echipa substației de Asistență Medicală Urgentă Botanica. Se menționează că individul a solicitat intervenția ambulanței, care a ajuns în 10 minute la fața locului. În timpul acordării ajutorului medical, acesta ar fi scos o armă și a amenințat cu moartea membrii echipei. Potrivit Centrului, nimeni nu a avut de suferit iar organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Potrivit Centrului, pe 6 august – la ora 21:29, substația de Asistență Medicală Urgentă Botanica a primit o solicitare pentru acordarea asistenței medicale urgente unui bărbat din municipiul Chișinău cu vârsta aproximativă de 50 ani pe motivul „dureri de inimă”.

„Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul se afla într-un apartament la o petrecere cu amicii. În timpul sărbătorii, bărbatului i s-a făcut rău, acuza dureri toracice și a solicitat intervenția ambulanței”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Se menționează că echipa substației de Asistență Medicală Urgentă Botanica a ajuns la fața locului în 10 minute și a găsit solicitantul în stradă, la scara blocului.

„Ulterior pacientul a fost urcat în ambulanță pentru acordarea ajutorului medical calificat. În timpul examinării, individul a manifestat un comportament agresiv și a scos o armă amenințând cu moartea membrii echipei. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. Pe acest caz a fost solicitată intervenția poliției, organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului”, au precizat reprezentanții Centrului.

newsmaker.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.