Ministerul Apărării depune tot efortul pentru a folosi toate resursele disponibile în bugetul național, inclusiv cooperarea bilaterală, pentru a obține cele mai bune echipamente și armament. Declarația a fost făcută de ministrul Anatolie Nosatîi, revenit de la  ministeriala NATO de la Bruxelles. El a mai anunțat că acum ere loc procesul de procurare a unui sistem de monitorizare a spațiului aerian.

„Vreau să vă spun că Ministerul Apărării, conducerea Armatei Naționale depun tot efortul pentru a folosi toate resursele disponibile din bugetul național, inclusiv de a folosi cooperarea noastră bilaterală, pentru a obține cele mai bune echipamente, cel mai bun armament pentru dotarea și echiparea armatei naționale”, a declarat Nosatîi în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la postul public Radio Moldova.

Anatolie Nosatîi a anunțat că, în prezent, are loc procesul de achiziționare a unui sistem de monitorizare a spațiului aerian, fără a oferi mai multe detalii, dar menționând că urmează instruirea reprezentanților Armatei Naționale.

„O să vin cu o generalizare și o să vă comunic că este vorba despre un sistem de monitorizare a spațiului aerian care suntem în proces de achiziție. În timpul apropiat colegii din Armata Națională, inclusiv, vor merge la instruire pentru a folosi acest sistem și a-l menține pe viitor. Nu am primit, dar îl procurăm. Capacitățile – nu o să vă răspund”, a precizat el.

Totodată, ministrul a afirmat că nu este real un eventual scenariu de apropiere a războiului de hotarele țârii noastre și că „suntem în siguranță”, iar această situație permite ministerului și armatei să se ocupe  de „fortificarea capacităților operaționale, de instruire a militarilor, de pregătirea rezervei”.

„Cred că un scenariu de oarecare probabilitate de apropiere a războiului de hotarele Republicii Moldova nu este o realitate. De aceea vreau să vă spun că am încrederea că situația dată ne permite să ne ocupăm de planurile noastre de dezvoltare a sistemului național de apărare, de fortificare a capacităților operaționale, de instruire a militarilor, de pregătire a rezervei. Suntem în siguranță”, a spus ministrul.

El a remarcat, de asemenea, că „noi analizăm toate posibilitățile, scenariile și formatele de cooperare cum regionale, așa și internaționale”.

radiomoldova.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.