Potrivit ex-deputatului Eugeniu Nichiforciuc, Lilian Carp, șeful comisiei parlamentare pentru securitate națională, care candidează pentru funcția de primar general al Chișinăului din partea PAS, ar fi luat odată mită de la fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Nichiforciuc spune că ar fi vorba despre perioada alegerilor parlamentare din 2019, când Lilian Carp era candidat la funcția de deputat din partea blocului ACUM, dar în cele din urmă și-a cedat locul din circumscripția Strășeni, de altfel, favorit, în folosul premierului democrat de atunci, Pavel Filip. Aceste declarații au fost făcute anterior de Nichiforciuc la emisiunea „Puterea a Patra” de la postul N4.

„Pavel Filip a fost candidat în circumscripția Strășeni. Mai există un deputat, Lilian Carp, care era din această circumscripție. Dvs nu v-ați pus întrebarea de ce Lilian Carp brusc a candidat la Criuleni și nu la Strășeni, raionul lui de baștină și unde este logic să candideze?”, a întrebat fostul parlamentar.

Potrivit lui Nichiforciuc, la acel moment raionul Strășeni era singura circumscripție în care Pavel Filip putea să obțină un mandat suplimentar de deputat pentru partidul lui Vladimir Plahotniuc. Și, potrivit acestuia, lui Carp i s-a făcut o „ofertă generoasă” pe care Carp a acceptat-o, „cu riscul propriei cariere”.

„În cazul lui Pavel Filip era situația că el oricum era obligat să meargă pe circumscripția lui, pentru că este prim-ministru și el trebuie să aducă un mandat partidului. Iar sondajele au arătat că Lilian Carp îl depășește pe Pavel Filip la aceste alegeri. Și atunci se spune că Pavel Filip a făcut o ofertă generoasă domnului Carp ca acesta, cu riscul propriei cariere, să se ducă să candideze la Criuleni și să îi elibereze lui Pavel Filip drumul spre victorie”, a relatat Nichiforciuc.

Fostul deputat a sugerat că oferta lui Carp ar fi fost foarte „valoroasă”, adăugând că, mai mult ca atât, au fost date „garanții” lui Carp că Partidul Democrat, la Criuleni, îl va sprijini și îl va ajuta în alegeri.

Jurnaliștii postului de televiziune „Primul în Moldova” au luat legătura telefonică cu Lilian Carp, însă acesta, invocând probleme de sănătate, a refuzat să comenteze declarațiile lui Eugeniu Nichiforciuc.

telegram

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.