Ex-ministrul al Justiției, Fadei Nagacevschi este sigur că pentru integrarea Republicii Moldova în UE nu este suficientă „retorica beligerantă” a Maiei Sandu. În opinia sa, dacă situația geopolitică se schimbă, UE va deveni extern de dură privind condiționalitățile înaintate față de Moldova.  Despre aceasta el a vorbit la emisiunea „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova”.

„Situația geopolitică poate să se schimbe în orice clipă, și atunci solicitările pe implementarea condiționalităților vor fi extrem de dure. Și, dacă Maia Sandu speră că aceste condiționalități vor fi neglijate de către partenerii de dezvoltare, de către Uniunea Europeană, pentru ca noi să intrăm în Uniunea Europeană, ea se greșește amarnic. Și nu știu de ce ea contează că doar declarațiile, retorica beligerantă este suficientă pentru ca noi să ne integrăm în Uniunea Europeană”, a menționat Fadei Nagacevschi.

El a accentuat faptul că UE mereu menționează în rapoartele sale despre condiționalități, fără de care „nu avem nicio cale spre Uniunea Europeană.”

„Or, pe intern noi constatăm o problemă, și noi știm că în rapoartele oficiale care vin de la Comisia Europeană aceste condiționalități sunt mereu menționate. Chiar și liderii europeni la acest summit au menționat că fără implementarea condiționalităților nu avem nicio cale spre Uniunea Europeană”, a subliniat fostul ministru al justiției.

Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Președinției, Guvernului, PAS.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.