Ex-vicepremierul Alexandr Muravschi a comentat hotărârea Curții Constituționale (CC) care a declarat neconstituțional partidul „ȘOR”. Potrivit expertului, judecătorii CC și-au demonstrat desconsiderarea față de legea supremă a țării și au confirmat că PAS și Maia Sandu reprezintă „cea mai mare amenințare la adresa existenței statului moldovenesc independent și suveran”.

„Așa-zisa Curte Constituțională a Republicii Moldova și-a demonstrat încă o dată desconsiderarea față de legea supremă a țării, pentru principiile de bază ale democrației și bazele statului de drept. Prin decizia sa, așa-zisa Curte Constituțională a confirmat că cea mai mare amenințare la adresa securității, democrației și statului de drept în Republica Moldova, precum și la însăși existența statului moldovenesc suveran independent, este guvernarea galbenă-cafenie, în frunte cu președintele Maia Sandu”, a scris Alexandr Muravschi, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Amintim că pe 19 iunie Curtea Constituțională a dat curs sesizării Guvernului de verificare a constituționalității partidului „ȘOR”, declarând partidul neconstituțional. Decizia însă nu a fost adoptată în unanimitate de judecătorii Curții Constituționale.

Reprezentanții Partidului „ȘOR” au numit ședința Curții Constituționale un proces „rușinos și penal”, iar interzicerea activităților partidului – un precedent periculos. Avocații partidului au declarat că intenționează să denunțe hotărârea Curții Constituționale de a interzice partidul, la CtEDO. Liderul formațiunii politice, Ilan Șor, a declarat că Partidul „ȘOR” își va continua activitățile, în ciuda verdictului instanței de judecată care îl declară neconstituțional. Politicianul a promis că va „găsi forme legale pentru a continua proiectele”.

Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile lui Alexandr Muravschi nu au fost comentate de serviciile de presă ale CC, Guvernului, Președinției, PAS.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.