Fostul deputat Chiril Moțpan, ex-președinte al Comisiei securitate națională, se arată nedumerit de faptul că, în situația în care „toate instituțiile se subordonează  Partidului PAS”, conflictul dintre Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) a ieșit în public. Ex-deputatul a calificat această ceartă drept „un incident prost”, care, de rând cu alte evenimente, „va trage tare în jos actuala guvernare”.

„Avem o guvernare care deține toate frâiele în acest stat, toate instituțiile se subordonează  Partidului PAS, Guvernului PAS. Și când apar niște declarații de acest gen în public – în Parlament inițial, după aceea – vestitele discursuri ale doamnei Dragalin, mie îmi trezesc senzația de umilință, de incapacitate de a face față lucrurilor care se produc la noi, nesiguranță. Cu alte cuvinte – îmi displace total ceea ce s-a întâmplat sau se întâmplă în coridoarele instituțiilor de drept. S-a produs un incident prost, din punctul meu de vedere”, a relatat Moțpan, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Privind discursul Veronicăi Dragalin, șefei PA, în fața subalternilor, el a spus că în public acesta nu dă bine.

„Faptul că iese în societate, dă prost, pentru că cetățeanul este deprins să creadă instituțiilor statului și este în drept să ceară competență, corectitudine, profesionalism și, când vede ce se produce, dezamăgirea e prea mare”, a menționat Chiril Mopțan.

El anticipează că asemenea evenimente care se produc în sânul guvernării vor avea pentru ei consecințe proaste la alegeri.

„Toate subiectele despre care am pomenit astăzi se adună grămăjoară și vor fi ca o piatră de moară pentru candidatul PAS-ului la alegerile acestea sau în eventualitatea unor alegeri parlamentare, sau viitoarelor, sau anticipatelor. Toate lucrurile acestea vor trage tare în jos actuala guvernare, din păcate”, a conchis Moțpan.

La momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale PA, CNA, Guvernului, Parlamentului, Președinției, PAS.

youtube  

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.