Moldova trebuie să continue să se bucure de toate beneficiile CSI – Partidul „ȘOR”


Poziția noastră este că Moldova trebuie să continue să se bucure de toate beneficiile statutului său de membru al CSI și să-și consolideze dialogul strategic cu Rusia, a  declarat Ilan Șor, liderul Partidului politic „ȘOR”.

El a scris, într-o postare pe canalul său de Telegram, că partidul insistă pe o discuție amplă, în cadrul CSI, sau pe o platformă bilaterală asupra unor noi acorduri care să ofere oportunități de acces la piețe de desfacere și la energie la prețuri accesibile.

„Putem să obținem ca gazul să coste de zece ori mai puțin decât în ​​Europa. Poporul nostru merită să i se ofere opțiuni și să aibă condiții mai bune de viață, iar autoritățile trebuie să facă totul pentru aceasta”, a menționat politicanul și omul de afaceri.

El a caracterizat drept absurdă situația în care „Partidul de opoziție „ȘOR” deschide accesul pe piețele rusești pentru producătorii agricoli moldoveni, iar guvernarea nu numai că nu încearcă să facă ceva pentru a ajuta fermierii, ba chiar încearcă să interzică Partidul „ȘOR”.

„În timp ce guvernanții sunt preocupați de „analiză” … oamenii sunt sărăciți, fermierii sunt distruși, iar livezile se lichidează”, mai spune Șor.

Anterior Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că ieșirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) este un proces de durată. Șefa statului a explicat această situație prin faptul că relația țării noastre cu această organizație se bazează pe câteva sute de acorduri, multe dintre ele bilaterale și pe plan economic.

TG

agora.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne