Moldova rămâne fără gaze: Locuitorii țării sunt îndemnați să găsească alte posibilități pentru a se încălzi și a pregăti mâncarea


Moldovagaz a venit cu un apel repetat către consumatori, inclusiv cei casnici, în care îi îndeamnă să reducă consumul de gaze naturale și să identifice surse alternative de încălzire și de pregătire a bucatelor.

În legătură cu instituirea nivelului de alertă în sectorul gazelor naturale, întreprinderea solicită consumatorilor casnici să deconecteze sistemele individuale de încălzire pe perioada absenței din locuință, în timpul nopții și să ”limiteze consumul gazelor naturale în scopul pregătirii, încălzirii hranei și a apei”.

Consumatorii noncasnici sunt chemați să organizeze programul de muncă al angajaților, astfel încât să fie redus la maxim timpul de încălzire al încăperilor, adaptarea și organizarea regimului de activitate a întreprinderii în ture, reducerea utilizării gazelor în scopuri secundare, iar angajații din întreprinderile comunal-menajere sunt somați să reducă consumului de gaze naturale în scopuri personale.

Totodată, compania solicită tuturor să identifice ”posibilități de trecere la surse alternative de combustibil” și cheamă toți consumatorii să dea dovadă de înțelegere și responsabilitate civică.

Comisia pentru Situații Excepțională a stabilit stare de alertă în sectorul de aprovizionare a țării cu gaze naturale. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a admis că, din noiembrie, Moldova ar putea rămâne fără gaze naturale, din cauză că Guvernul nu a reușit încă să semneze un contract cu furnizorul rus Gazprom.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne