Ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu, a spus că au fost majorate nu doar salariile miniștrilor (până la 50 de mii de lei), ci și salariile celorlalți angajați ai ministerelor, precizând că, în medie, salariul unui angajat al ministerului va fi „aproximativ 20 mii lei net”.

Potrivit oficialului, aceasta este un fel de investiție în creier, subliniind că „investim în cei care, grație creierilor lor, pot ajuta la rezolvarea situației”.

„Investim în ministere pentru că, de exemplu, sunt patru posturi vacante în departamentul nostru de politici de salarizare. Pentru că așa sunt salariile. Și aceasta este situația în toate ministerele. Ministerele angajează oameni care trebuie să aibă creier, iar creierul costă bani. Investim în cei care își pot folosi creierul pentru a ajuta la rezolvarea acestei situații. Avem doar 65% din locuri de muncă ocupate”, a spus Sirețeanu într-un interviu pentru newsmaker.md.

„Miniştrilor li s-au mărit salariile astfel încât să aibă salarii nu mai mici decât cei cărora am vrut să le mărim. Și am vrut să creștem salariile, astfel încât oamenii cu creier să lucreze în ministere, să se gândească și să ajute la crearea unor politici normale, inclusiv pentru cei care se plimbă și se supără [de creșterea salariilor miniștrilor]”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Rezumând, Veronica Sirețeanu a precizat că majorarea salariilor în ministere „a costat 90 de milioane de lei, iar problema cu 1300 de lei (adaos salariile funcționarilor publici – n.d.) costă 700 de milioane de lei”.

Sursa: newsmaker.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.