Ministrul de interne al României: Problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României


Problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României, a declarat ministrul afacerilor interne al României, Lucian Nicolae Bode, în contextul poziției Vienei privind admiterea României în zona Schengen, informează Euractiv.de

România, alături de Bulgaria și Croația, este pregătită să intre în spațiul Schengen, potrivit ultimelor misiuni de experți ale Comisiei Europene. Cu toate acestea, Austria s-a pronunțat împotriva aderării României și Bulgariei, în timp ce Țările de Jos se opune ferm aderării Bulgariei.

„În mod categoric, țara noastră nu poate fi sancționată nemeritat și nejustificat pentru această situație. Nu prin România trece fluxul migratoriu și nu România este generatoarea acestui flux”, a scris Bode într-o postare pe Facebook.

În opinia oficialului român, țara sa este pregătită și merită să adere la spațiul Schengen, iar aderarea nu constituie un pericol pentru nimeni, ci un mod de a consolida spațiul Schengen.

„Funcționarea spațiului Schengen depinde în primul rând de voința statelor membre de a coopera și colabora eficient și solidar”, a mai scris ministrul.

Euractiv.de

Facebook


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne