Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija, a mărturisit că discuțiile privind lansarea zborurilor low-cost de pe Aeroportul Internațional Chișinău au loc frecvent și pe diferite platforme, însă un contract semnat nu există până la această oră.

Întrebată, în cadrul emisiunii „La 360 de Grade” de la Radio Moldova,  despre stadiul negocierilor cu eventuali operatori ai zborurilor low-cost, Dabija a spus că discuțiile au loc frecvent, „de câteva ori pe săptămână”.

„-Dar nu aveți deja niște acorduri semnate?

-Nu am  semnat, nu avem niște acorduri semnate, la moment prezentăm informația care ne este solicitată”, a spus ministrul.

Totodată, comentând declarația administratorului adjunct al Aeroportului, Constantin Vozian, precum că în lunile august-septembrie am putea avea primele zboruri low-cost, ministrul nu a putut confirma acest lucru, dar a menționat că asta „se dorește”.

Ea a mai spus că în negocieri sunt antrenați și cei de la ministere, și cei de la aeroport, și cei la autoritatea aeronautică,  dar „un răspuns final încă  până la această oră nu-l posed”.

„-Este sezonul estival, e august acuși, mulți moldoveni vin acasă, alții pleacă în altă parte. Este nevoie să avem cât mai repede aceste zboruri low-cost. Ne interesează când și cu cine se negociază, la ce etapă sunt aceste negocieri și când am putea noi să avem aceste servicii?

-Da, cunoaștem și toți ne dorim să avem zboruri cât mai frecvente din toate destinațiile și spre toate destinațiile lumii. Negociem la moment cu colegii din România, inclusiv cu Tarom-ul, pentru a multiplica frecvența zborurilor către București sau pentru a identifica alte curse directe. Discutăm și cu Wizz Air-ul inclusiv, discutăm cu colegii mei de la autoritate, colegii mei de la Ministerul Economiei și Dezvoltării, discutăm pe diferite platforme, inclusiv și colegii de la aeroport și cei de la Autoritatea aeronautică civilă, pentru a atrage acești operatori. Suntem în destul de avansate astfel de discuții, dar un răspuns final încă  până la această oră nu-l posed”, a relatat Dabija și a promis că, „imediat ce o să avem agrearea comună că pe piața noastră vin și alți operatori de astfel de serviciu o să vă anunțăm”.

 facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.