Ministra mediului și-a prezentat viziunea asupra reintegrări țării pe filiera mediului înconjurător


Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, și ambasadoarea OSCE în Moldova,  Kelly Keiderling, au vorbit despre pașii care se fac pentru a proteja sănătatea oamenilor și mediul înconjurător în localitățile din partea stângă a Nistrului.

În opinia ministrei, partea stângă a Nistrului trebuie să se conformeze noilor cerințe în contextul în care Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat la aderarea la UE.

„Agenții economici trebuie responsabilizați. Datele de mediu ce țin de controlul calității aerului, apei, solului trebuie să circule mai repede și mai eficient”, a afirmat Iordanov.

Totodată, ministra a menționat și dorința de a coopera pe componenta de împădurire, or localitățile din stânga Nistrului au un nivel scăzut de împădurire.

Un alt aspect de care s-a arătat îngrijorată ministra este protejarea ariilor naturale.

”În  acest an a fost creat parcul național ”Nistrul de Jos”, care include și localități din partea stângă a Nistrului. Ne dorim să putem face schimb de date pe aspecte ce țin de implicarea în protejarea ariilor naturale”.

Oficialii au discutat și despre provocările care survin în gestionarea deșeurilor. Managementul deșeurilor în partea stângă a Nistrului este moștenită încă din perioada sovietică. Pe malul drept, chiar dacă sunt rezultate modeste la acest capitol, totuși se avansează în acest proces.

mediu.gov.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne