Ministerul Energiei va avea 60 de angajați, în timp ce Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării va avea 100. Acest lucru este stipulat în hotărârile de Guvern, care urmează să fie aprobate de Cabinetul de Miniștri.
Potrivit proiectului, Ministerul Energiei va fi responsabil pentru șapte domenii: securitate energetică, eficiență energetică, energie regenerabilă, energie electrică, energie termică și promovarea cogenerării de înaltă eficiență, gaze naturale și produse petroliere, digitalizare și tranziție energetică. Acest minister va avea 3 secretari de stat și 1 secretar general al ministerului, care vor raporta ministrului. În același timp, secretarii de stat vor fi responsabili pentru cele trei domenii aflate sub controlul Ministerului Energiei. Ministerul Energiei va avea 60 de angajați, dintre care 17 vor proveni din departamentele Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Pentru întreținerea ministerului vor fi necesare anual aproximativ 15,5 milioane de lei.
Un alt proiect de lege modifică regulamentul de organizare și funcționare a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Ministerul se va ocupa de 13 domenii: politici economice, analiză și prognoze macroeconomice, reglementarea mediului de afaceri, dezvoltarea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii, comerț intern, politici de atragere a investițiilor și dezvoltare industrială, politici de comunicații electronice și poștale, infrastructura calității și supravegherea pieței, politici de protecție a consumatorilor, politici de cooperare economică internațională și politici comerciale. Numărul de angajați ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării va crește de la 74 la 100, iar structura aparatului central va fi structurată în funcție de integrarea europeană. Ministerul va avea patru secretari de stat și secretarul general al guvernului. Angajații ministerului vor avea nevoie de aproximativ 21,6 milioane de lei pe an (cu 5,6 milioane de lei mai mult decât în actuala structură a ministerului).