Ministerul Apărării Republicii Moldova a confirmat informația, potrivit căreia doi  militari moldoveni aflați în misiunea KFOR au fost răniți în timpul ciocnirilor din nordul Kosovo.

„În scopul stabilizării situației din nordul regiunii Kosovo, subunitățile contingentelor din misiunea KFOR, inclusiv cel al Armatei Naționale, au fost implicate în acțiuni de control al mulțimii. În urma confruntărilor respective, doi militari moldoveni s-au ales cu echimoze. Ambii sunt în afara oricărui pericol, la fel ca și toți pacificatorii din contingentul moldovenesc”, a menționat instituția, într-un comunicat de presă, precizând că „militarii moldoveni au revenit în locul de dislocare permanent și își continuă misiunile conform mandatului”.

Potrivit ministerului, contingentul Armatei Naționale execută acțiuni specifice desfășurate în conformitate cu Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate ONU.

„Misiunea trupelor KFOR este de asigura securitatea tuturor comunităților în conformitate cu mandatul său stabilit de Rezoluția respectivă”, a subliniat Ministerul Apărării.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.