În opinia doctorului în științe politice, Pavel Midrigan, summit-ul Comunității Politice Europene vine doar să alimenteze iluziile oamenilor.

„Eu cred că o bună parte a populației noastre trăiește cu iluzii. Mie îmi pare rău că unii cetățeni nu vor să înțeleagă că aceste iluzii departe nu merg. <…>  Manifestații, că a venit nu știu care, că au declarat  nu știu ce – este o alimentare a acestor iluzii”, a menționat Midrigan, în cadrul emisiunii „TEMA”  de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

În opinia sa, și Adunarea Națională din 21 mai a fost, de asemenea, o manifestație menită să mențină aceste „iluzii”.

„Pentru a menține aceste iluzii, trebuie să fie manifestații de simbolism, niște activități. 21 mai ce a fost? Simbolic. Întrebați-i mâine-poimâine, ce a fost pe 21? Majoritatea au și uitat”, a opinat Pavel Midrigan.

El a anticipat că summit-ul va trece cu „fotografii, zâmbete și șampanie, promisiuni”, dar asta „nu va da prea mult”.

În încheierea acestui gând, el a spus că nu are mari speranțe de la summit-ul CPE, și asta pentru că, „în primul rând, „acest forum nu are niciun statut juridic” și este un prilej „să se mai întâlnească”.

Până la momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, MAEIE, PAS nu au comentat declarațiile lui Pavel Midrigan.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.