O nouă manifestație în sprijinul vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a avut loc astăzi la Curtea de Apel Chișinău, care a examinat recursul avocaților politicianului privind anularea măsurii de arest la domiciliu, stabilită de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. De asemenea, a fost examinat recursul procurorilor privind extinderea până la 30 de zile a termenului de arest la domiciliu, relatează serviciul de presă al Partidului „ȘOR”.

Până acum, ședința a fost amânată de două ori, din cauza lipsei procurorului. Și astăzi, în fața Curții de Apel s-au adunat zeci de simpatizanți ai Marinei Tauber. Ei au purtat lozinci cu mesaje „Marina, suntem alături de tine!”, „Vrem justiție corectă!”, „Libertate Marinei Tauber!”, „Jos dictatura!” și „Jos Maia Sandu!”.

În adresarea sa către manifestanți, Marina Tauber a menționat că ceea ce se întâmplă astăzi la procesul de judecată este „de râs și de plâns”.

„De-atâtea ori mi-au ridicat imunitatea, că nici eu și nici ei nu mai țin minte. Vreau să-i transmit însă Maiei Sandu că asta nu ne va opri și vom continua să facem proiecte pentru oameni. O să învingem peste tot, așa cum am învins în Găgăuzia, pentru că nu poate Maia Sandu să le închidă gura tuturor. Prin toate aceste persecuții și zeci de dosare împotriva liderului nostru Ilan Șor, împotriva mea și a celorlalți colegi de partid, prin toată această ură față de noi, în calitate de etnici evrei, Maia Sandu manifestă nu doar sfidarea Constituției și legilor naționale, ci și antisemitism”, a subliniat Marina Tauber.

Membrul Consiliului municipal Chișinău din partea Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, a declarat că „Maia Sandu a implicat în persecutarea Marinei Tauber întreaga mașinărie represivă a statului”.

„Au implicat în procesul de persecutare a Partidului „ȘOR” toate structurile de forță ale statului – și procuratura, și CNA, și SIS, și MAI. În pofida tuturor presiunilor din partea guvernării, noi reușim să luptăm și chiar să învingem. Am demonstrat-o în Găgăuzia și vom demonstra și în alte raioane. Ei astăzi luptă doar împotriva noastră, împotriva lui Ilan Șor, împotriva Marinei Tauber și altor colegi de-ai noștri, pentru că se tem numai de noi. Ei văd un adversar redutabil doar în Partidul „ȘOR””, a specificat Serghei Burgudji.

Un alt membru al Consiliului municipal Chișinău din partea Partidului „ȘOR”, Valeri Klimenko, a menționat că, în timp ce majoritatea populației trăiește în sărăcie, după au fost închise șase posturi TV, Maia Sandu a decis să creeze o structură care „se va ocupa de combaterea propagandei”.

„Eu înțeleg că, dacă noi vom ieși la protest, pentru că ne-au furat jumătate din indexarea pensiei, Maia Sandu, prin această structură, cu denumirea „Patriot”, ne va spune că nu este adevărat. Adică ei vor să creeze o structură de mințire a populației și de acoperire a adevărului trist și inconvenabil pentru regim”, a declarat Valeri Klimenko.

La rândul său, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a avertizat că toți reprezentanții structurilor de drept, care participă astăzi la persecutarea membrilor Partidului „ȘOR” „vor fi trași la răspundere”.

„În pofida tuturor presiunilor și abuzurilor, noi nu vom ceda și vom continua lupta pentru eliberarea țării de sub dictatură și tiranie. Vedem astăzi că la burse gazul costă sub 300 de dolari mia de metri cubi, ceea ce ar însemna un tarif de 5-7 lei pentru oameni, însă ei păstrează tariful de 30 de lei pentru un metru cub. De asemenea, ei cheltuiesc milioane de lei din bugetul de stat pentru mașini de lux și pentru petrecerea de lux de la summitul lor din 1-2 iunie. Ei se ocupă de sugrumarea opoziției, de persecutarea Marinei Tauber. Noi am învins în Găgăuzia și vom demonstra în curând că știm să o transformăm într-un plai de vis. Noi vrem astăzi justiție corectă în cazul Marinei Tauber și vrem ca ea să știe că îi suntem alături”, a subliniat Pavel Verejanu.

Vicepreședintele raionului Orhei, Irina Bogaciuc, le-a mulțumit tuturor oamenilor care au participat la manifestație pentru sprijinul acordat Marinei Tauber.

„Marina Tauber întotdeauna a stat în fruntea manifestațiilor pașnice împotriva guvernării și de aceea ei vor s-o elimine din lupta politică. Pentru asta, sunt gata de orice josnicie și de orice abuz, însă noi nu vom ceda și vom continua să o sprijinim pe Marina Tauber, să luptăm împotriva regimului dictatorial”, a notat Irina Bogaciuc.

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocaților Marinei Tauber și solicitarea procurorilor și a păstrat decizia primei instanțe, prin care politicianului i-a fost stabilită măsura de arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile. Ea a declarat după această decizie că justiția este subordonată Maiei Sandu și execută ordine politice.

Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile serviciului de presă al Partidului „ȘOR” nu au fost comentate de serviciile de presă ale Ministerului Justiției, CNA, Procuraturii Generale, Președinției, Guvernului, PAS.

partidulsor.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.