Mama deputatului PAS, Dumitru Alaiba, a fost condamnată penal


Mama deputatului PAS, Dumitru Alaiba, a fost condamnată penal în anul 1997. Un document care demonstrează acest fapt a fost expediat la adresa redacției noastre. Autorul, care a solicitat anonimatul, se întreabă dacă și de această dată deputatul PAS, Dumitru Alaiba, va spune că dosarul a fost unul politic, fabricat în 1997 la insistența lui Vlad Plahotniuc, scrie sinteza.org.

Potrivit informațiilor din dosar, în acea perioadă, Larisa Alaiba activa în calitate de contabil-șef la o companie agricolă din Ocnița. Procurorii au stabilit că aceasta a prejudiciat statul, eschivându-se de la plata impozitelor.

Recent, redacția noastră a scris despre un alt dosar în care figurează familia Alaiba. Părinții parlamentarului, Larisa și Anatolie Alaiba, au fost cercetați penal pentru că au furat de la stat aproape 2 milioane de lei. Infracțiunea a fost comisă în perioada anilor 2016-2018.

Potrivit dosarului, Anatolie Alaiba este proprietarul companiei URALIS SRL, care în 2016 a fost desemnată câștigătoare la cinci licitații publice desfășurate de către primăriile localităților rurale din sudul țării, în valoare totală de 41 milioane lei. Potrivit anchetatorilor, conducerea companiei a pus la cale o schemă de delapidare a mijloacelor bănești din unul dintre aceste proiecte.

Sursa: sinteza.org


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne