Maia Sandu spune că Guvernul nu poate opri scumpirile


Președinta țării, Maia Sandu, spune că nu știe „ce a avut în vedere” Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, când a spus că moldovenii trebuie să se „obișnuiască” cu scumpirile și să se “adapteze”. Totodată Maia Sandu spune că, prețurile cresc la nivel mondial, iar Guvernul nu poate face nimic în acest sens. Declarațiile au fost făcute la Jurnal TV.

“Din păcate fenomenul creșterii prețurilor există și este un lucru pe care Guvernul nu poate să-l influențeze, pentru că așa cum spuneam cresc prețurile la nivel mondial și în majoritatea cazurilor, deci motivul este dincolo de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, procesele din Republica Moldova, ce putem face aici? Evident, noi avem BNM, care din politicele ei ar trebui și bănuiesc că încearcă să reducă aceste procese, dar nu prea reușește acest lucru și pe de altă parte avem Guvernul care trebuie să ajute cel puțin oamenii cu venituri mici” , a declarat Sandu.

Amintim că ministrul Economiei din Guvernul PAS i-a îndemnat pe moldoveni să se obișnuiască cu scumpirile și să adapteze la aceste procese.

 


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne