Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, s-a autosesizat în legătură cu producerea a unui accident rutier cu implicarea unui autocar în care se aflau cetățeni ai Republicii Moldova, în aproprierea localității Gorzno.

Potrivit autorităților poloneze, accidentul s-a produs pe traseul S-17, în aproprierea localității Gorzno, Polonia. În urma accidentului, 10 cetățeni ai țării noastre au fost răniți. Cauzele producerii accidentului se stabilesc de autoritățile competente.

„Persoanele rănite au fost transportate la cele mai apropiate spitale unde li s-a acordat asistența medicală necesară. Viața cetățenilor este în afara oricărui pericol. Ambasada țării noastre la Varșovia este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare care se impun”, comunică MAEIE.

Amintim că, ieri se menționa că cinci persoane au fost rănite în accidentul din Polonia. Inițial, se spunea că s-a răsturnat un autocar cu numere de înmatriculare moldovenești, care transporta 10 persoane.

Conform presei locale, autobuzul și transporta mai mulți moldoveni, când s-a tamponat cu un camion. Aceștia au fost preluați de ambulanță, însă doi dintre ei au fost răniți și a doua oară, după ce mașina doctorilor s-a izbit de un alt vehicul și s-a răsturnat. Autospeciala avea semnalizarea sonoră pornită.

realitatea.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.