Ambasada Moldovei în Grecia nu a recepționat deocamdată informații oficiale, despre cetățene ale țării noastre, exploatate în Republica Elenă. Ministerul de Externe s-a autosesizat.

„Ambasada țării noastre în Republica Elenă s-a autosesizat în legătură cu apariția informațiilor în presa greacă despre destructurarea unei rețele de trafic de persoane și organe umane. Până la moment însă, informații oficiale de la autorități despre cetățeni moldoveni vizați sau de la eventuale victime în adresa ambasadei nu au parvenit. Misiunea noastră diplomatică a expediat demersurile de rigoare către autoritățile elene și este în așteptarea informațiilor oficiale”, transmite diplomația de la Chișinău.

Conform presei internaționale, femei din Moldova, România, Ucraina, Georgia, Albania și Bulgaria erau racolate pentru a deveni mame surogat sau a li se preleva ilegal ovule.

Jurnaliștii străini mai scriau că două suspecte, originare din Moldova, sunt date în căutare. Gruparea care a organizat schema vindea bebeluși pentru 70.000-1200.000 de euro cuplurilor care nu pot apela la fertilizare in vitro, familiilor formate din persoane de același sex sau bărbaților singuri.

realitatea.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.