Lista statelor pentru care se impune autoizolare la intrarea în R. Moldova


Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) a actualizat astăzi lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 28 septembrie 2020, transmite MOLDPRES. 

Din listă fac parte 62 de state, printre care România, Rusia şi Ucraina.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 50 de cazuri la o sută de mii de populaţie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie”.

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne