„Dacă un ministru nu știe cum să trăiască cu 1500 de euro pe lună, este foarte simplu – se duce la un profesor și întreabă: „da cum dvs trăiți cu 200 de euro pe lună și achitați comunalele cu 400?”. Te-ai dus la un simplu lucrător sau la orice cetățean din Republica Moldova și întrebi cum ei trăiesc”. Așa a comentat sociologul Ian Lisnevschi, directorul companiei Intellect Group recenta majorare a salariilor miniștrilor până la 50 000 de lei lunar.

În opinia sa, premierul Dorin Recean, atunci când a prezentat legea de modificare a bugetului de stat în Parlament, „nu a fost pregătit să găsească argumente credibile”.

„Pentru că toate aceste majorări de salarii la miniștri nu rezolvă problemele și nu duc la majorarea salariilor celorlalți”, a rezumat expertul.

Totodată, președintele Partidului PONA, Ion Dron, crede că actualii miniștri s-au obișnuit în cadrul „structurilor ONG-iste cu salarii multe pentru munca nefăcută”.

„În marea lor majoritate, mulți dintre ei au activat în structuri ONG-iste unde salariile, și multe salarii, sunt pentru muncă nefăcută. Ei s-au obișnuit cu banul mult, aici este banul mai puțin, și nu pot renunța la acest lucru”, a opinat Dron.

Amintim că, recent, Parlamentul a modificat bugetul de stat pentru anul curent, alocând în  scopul majorării salariilor angajaților din structurile guvernamentale 86 de milioane de lei.

Argumentând, de ce nu se majorează salariile și la alte categorii de populație, președintele Comisiei parlamentare pentru protecție socială, deputatul PAS, Dan Perciun, a spus că „nu trăim într-o poveste”.

Până la difuzarea acestei știri, declarațiile lui Ian Lisnevschi și Ion Dron nu au fost comentate de serviciile de presă ale Guvernului, Parlamentului, Președinției, PAS.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.