Lisnevschi: Creditele vin în Moldova, dar nu rezolvă problema


Criza energetică se acutizează în Republica Moldova. Populația se pregătește pentru o iarnă grea. Partenerii occidentali promit mai mult sprijin pentru țara noastră. Invitat în cadrul emisiunii “TEMA” de la postul de televiziune “Primul în Moldova”, sociologul Ian Lisnevschi susține că ajutorul partenerilor occidentali este binevenit, dar nu va însemna rezolvarea problemelor cetățenilor.

“Da, partenerii occidentali ne vor ajuta, dar acest ajutor nu este rezolvarea problemei. Poți să împrumuți la infinit. Creditele vin în Moldova, dar nu rezolvă problema, gazul nu va fi mai ieftin. Noi prin aceste credite nu vom găsi o sursă alternativă. Aceste credite nu sunt investiții, deci nu vor apărea locuri de muncă”, a declarat Lisnevschi.

În același timp, Lisnevschi consideră că pe lângă partenerii externi, guvernarea este cea care trebuie în momentul de față să se gândească cel mai mult la necesitățile cetățenilor.

„Da, acești bani sunt necesari ca puțin să compenseze unele cheltuieli ale societății, dar niciodată omul nu va simți bine acest ajutor, când cheltuilele sunt foarte mari. Guvernarea este cea care trebuie să se gândească maximal la necesitățile cetățenilor”, a declarat Lisnevschi.

Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al guvernului, PAS, dar și administrația prezidențială nu au comentat deocamdată declarațiile lui Ian Lisnevschi.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne