Liderul partidului „ȘOR” a dat asigurări că planul său de investiții este în interesul reciproc al investitorilor și al cetățenilor


Liderul formațiunii politice „ȘOR” a asigurat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că planul său de investiții este în interesul reciproc al investitorilor și al cetățenilor.

Potrivit acestuia, investitorii care și-au exprimat disponibilitatea de a investi în Moldova sunt oameni de afaceri internaționali de top, care au fonduri proprii. „Sunt gata să acorde un împrumut de 5 miliarde de euro în condiții avantajoase, care va fi conceput pentru a îmbunătăți nivelul socio-economic de trai al cetățenilor și a crește atractivitatea climatului investițional”, a explicat el.

Totodată, investiții directe de 5 miliarde de euro vor fi folosite pentru a crea propriile afaceri ale investitorilor și zeci de mii de locuri de muncă. „Investitorii sunt interesați de problema infrastructurii critice, la fel ca și cetățenii Republicii Moldova. Dacă în Moldova va fi liniște și stabilitate din punct de vedere geopolitic și un nivel social suficient de trai pentru populație, atunci investitorii își vor putea recupera investițiile în 4-6 ani”, a adăugat Ilan Șor.

El a mai menționat că planul său investițional se bazează pe cifre reale și pe munca unei echipe de economiști și că este gata să răspundă pentru fiecare cifră indicată în program.

În ceea ce privește echipa cu care Șor este gata să implementeze planul de investiții, s-a menționat că este vorba de oameni cu experiență reală de viață care au în spate o bogată experiență de proiecte de succes. Echipa va include și câțiva reprezentanți internaționali cu experiență de succes în țările occidentale.

„Din ziua în care se aprobă guvernul condus de mine, vom putea vorbi de câteva zile – o săptămână pentru demararea proiectului. Maiei Sandu i-am dat 7 zile să accepte oferta noastră. În caz contrar, considerăm dreptul moral al poporului Republicii Moldova de a obliga să accepte realizarea acestui proiect. Dreptul moral la acele proteste stradale care o vor determina a să accepte propunerea, aceasta fiind singura modalitate de a schimba rapid viețile cetățenilor în bine”.

La momentul redactării acestei știri, serviciile de presă ale guvernului, administrației prezidențiale și PAS nu au comentat declarațiile lui Ilan Șor.

privesc.eu


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne