Peste o sută de autorități publice locale și organizații non-guvernamentale s-au înscris în campania Ziua Mondială a Curățeniei 2023 organizată de Ministerul Mediului. Instituția îndeamnă autoritățile publice locale, organizațiile non-guvernamentale și populație să participe la acțiunea de salubrizare organizată în ziua de 16 septembrie la nivel național.

Ziua Mondială a Curățeniei 2023 este nu doar o companie de salubrizare, ci și un instrument care ne permite să aducem împreună eforturile tuturor participanților pentru a accelera procesul de tranziție la economie circulară și dezvoltarea durabilă.

Anul acesta campania va culmina în dată de 16 septembrie, când atât Ministerul Mediului, cât și alte organizații, autorități publice locale care participă la acest eveniment, după ce au identificat un loc, vor ieși în teren și vor face acest loc mai curat și mai verde, a spus Grigore Stratulat.

Ziua Mondială a Curățeniei 2023 procedează evenimentul Inspectoratului pentru protecție a mediului – Bilunarul ecologic, care se va desfășura în septembrie-octombrie și se va finaliza la început de noiembrie 2023. Autoritățile propun să identifice locurile unde populația aruncă neautorizat deșeurile și să le curețe.

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sâmbătă a lunii septembrie. La acțiune au aderat 191 de țări.

ipn.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.