Judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului vor pune punct în problema interzicerii partidului „ȘOR”. Igor Klipii, reprezentant al partidului CUB, a declarat acest lucru în emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, subliniind că nici judecătorii Curții Constituționale, care au decis să declare neconstituțional partidului „ȘOR”, nu au avut o opinie unanimă.

„Punctul va fi pus, în opinia mea, de către CEDO. Vom dezbate mult și bine… Doi judecători din cinci au avut opinii diferite, cu atât mai mult noi… Dar până la urmă CEDO va decide și, cumva, va pune punct”, a spus Klipii.

Totodată, politicianul a subliniat că faptul că judecătorii CtEDO vor începe să lucreze la procesul partidului „ȘOR” de contestare a deciziei Curții Constituționale, va fi un „semnal nu chiar bun” pentru Moldova.

„După mine deja va fi un semnal nu chiar frumos sau nu chiar bun pentru noi, dacă acest dosar va fi luat în lucru. Dar el va fi, probabil, luat în lucru la CEDO”, a rezumat Igor Klipii.

Reamintim, pe 19 iulie, judecătorii Curții Constituționale au decis lichidarea partidului de opoziție „ȘOR”. La rândul lor, avocații formațiunii politice au declarat imediat că această decizie a Curții Constituționale va fi atacată la CtEDO.

La momentul redactării aceste știri, serviciile de presă ale Curții Constituționale, Guvernului, Președinției și PAS nu au comentat declarațiile lui Igor Klipii.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.