La Bruxelles, și-a început lucrările sesiunea Parlamentului European. Jurnaliștii Stop Media Ban Ludmila Belcencova și Alexei Lungu se află acum în capitala belgiană pentru a atrage din nou atenția parlamentarilor europeni asupra situației cu libertatea de exprimare din Republica Moldova.

Ludmila Belcencova, producătorul general al postului de televiziune „Primul în Moldova”, reprezentant al organizației Stop Media Ban, a spus că jurnaliștii continuă să lupte și să apere dreptul la exercitarea  profesiei și vor să aducă la cunoștința instituțiilor europene situația privind modul în care se închid canalele independente în Republica Moldova.

„Vrem să atragem atenția instituțiilor europene asupra situației cu libertatea de exprimare din Republica Moldova. Vrem să spunem ce se întâmplă cu adevărat în țara noastră, cum sunt închise canalele independente de televiziune, ce ne spun. Da, ne luptăm, nu ne-am dat bătuți, am creat organizația Stop Media Ban și împreună cu membrii acestei organizații încercăm să ne protejăm dreptul la muncă, dreptul la libertatea de exprimare, dreptul la libertatea cuvântului. Și vom reuși!”, a spus Ludmila Belcencova.

În Moldova a fost lansată platforma pentru promovarea și apărarea drepturilor jurnaliștilor independenți – Stop Media Ban. Inițiatorii acesteia au anunțat că este o platformă neguvernamentală, non-profit și reprezintă o alternativă tuturor platformelor profesionale deja existente.

La momentul redactării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției și PAS nu au comentat declarațiile reprezentanților organizației Stop Media Ban.

telegram

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.