Japonia a donat un lot de echipamente medicale Institutului Oncologic


Un lot de medicamente și echipamente medicale a fost donat astăzi Institutului Oncologic. Suportul a fost oferit de Organizația Internațională pentru Migrație în cadrul asistenței umanitare de urgență în Ucraina și țările vecine, acordată de Guvernul Japoniei.

În cursul evenimentului, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, a mulțumit Guvernului Japoniei și poporului nipon pentru suportul acordat. „În această perioadă complicată, avem mai multe proiecte comune cu partenerii din Japonia, care au oferit medicamente și echipamente medicale și pentru alte spitale din țară. Totodată, mulțumim și organizațiilor internaționale pentru ajutorul acordat, inclusiv prin expertiza oferită de către experții străini”, a spus Ion Prisăcaru.

La rândul său, directorul Institutului Oncologic, Ruslan Baltaga, și-a exprimat recunoștința în numele întregului colectiv pentru donația primită. „Vă asigur că o vom folosi cu multă responsabilitate. Vă mulțumim că ne susțineți efortul în efectuarea tratamentelor persoanelor cu cancer”, a menționat sursa citată.

Totodată, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, a specificat că în urma invaziei nejustificate a Rusiei în Ucraina, Guvernul și poporul moldovean au dat dovadă de o solidaritate impresionantă. „Cetățenii țării au oferit adăpost pentru femeile și copiii din Ucraina, acest fapt impresionează. De aceea, am decis să venim cu acest suport. Ne dorim ca medicamentele și echipamentele medicale donate să fie utilizate eficient de poporul moldovean și cetățenii ucrainenii de aici”, a subliniat Yoshihiro Katayama.

În prezent, peste 400 de pacienți din Ucraina beneficiază de tratament la Institutul Oncologic din capitală.

Valoarea lotului de medicamente și echipamente medicale donat de Guvernul Japoniei este de 230 de mii de dolari SUA.

moldpres.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne