De Ziua mondială a mediului, marcată astăzi, ministrul de resort, Iordanca-Rodica Iordanov, a amintit despre aniversarea primei instituții de stat în acest domeniu –  Comitetul pentru protecția mediului pe lângă Sovietul Suprem al RSSM.

„Astăzi, marcăm Ziua Mondială a Mediului. Pe de altă parte, avem și un alt eveniment. În acest an se împlinesc 55 de ani de când a fost creată prima instituție de stat în teritoriul actual al Republicii Moldova. Pe lângă Consiliul Suprem al RSS Moldovenească a fost creat și Comitetul pentru protecția mediului”, a informat ministrul, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Ea a precizat că perioada de când a fost creat comitetul a reprezentat „ani de experiență”, în care domeniul protecției mediului a fost în vizor.

„Deci, sunt ani de experiență, cu rezultate mai mari, cu rezultate mai mici, dar partea frumoasă a situației este că domeniul protecției mediului și utilizarea resurselor naturale a fost în vizor și avem o istorie de la care putem să pornim”, a precizat Iordanov.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.