Ion Chicu: În câteva săptămâni, sistemul medical din R. Moldova va fi la limită


În prezent, Republica Moldova este pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri de COVID-19 și pe 13 la numărul de decese. Deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai avem, în câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor noi. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, într-o postare pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în pofida eforturilor OMS și a întregii comunități internaționale, pandemia capătă amploare pe plan global, dar și la noi. “Numărul de cazuri crește, iar presiunea pe spitale și medici este una enormă. Actualmente, suntem pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 mln populație și pe 13 la numărul de decese raportat la 1 mln populație”, a spus premierul.

El a precizat că, în condițiile actuale, statul nu poate veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat. “În această situație, rog cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămâne sănătoși, de a rămâne în viață”, a conchis Chicu.

Până astăzi, în R. Moldova au fost înregistrate 93 961 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 2091 de decese provocate de acesta.

foto: MOLDPRES


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne