Ion Chicu a avut o întâlnire cu Peter Michalko


Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. A fost discutată situația economică în Republica Moldova și Uniunea Europeană și evoluția situației epidemiologice.

Au fost trecute în revistă progresele înregistrate în realizarea angajamentelor Republicii Moldova din cadrul Acordului de Asociere RM-UE, printre care au fost elaborate și aprobate 25 de acte normative menite să transpună legislația europeană.

UE a transmis autorităților RM o listă de 8 acțiuni pe termen scurt ca precondiție pentru reluarea dialogului politic în format deplin și debursarea tranșei II a Asistenței Macro-financiare (programul existent).

A fost înregistrat progres în crearea echipei comune de investigație RM-Letonia pe dosarul fraudei bancare. Sunt în proces de realizare acțiuni aferente Strategiei de reformă în sectorul justiției și reformei CSM.

Peter Michalko a anunțat despre alocarea a 5 milioane de euro pentru a susține Guvernul RM în procesul de implementare a Acordului de Asociere.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne