Ion Ceban: Teatrele din capitală se redeschid, după ce CESPC a acceptat demersul lui primarului general


Teatrele se întorc la muncă, iar elevii revin în bănci după vacanța de iarnă! Despre aceasta a anuțat Ion Ceban, după ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat în calcul solicitarea sa de ieri.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, edilul spune că în adresa primăriei au parvenit mai multe scrisori din partea actorilor, care roagă disperați să își reia munca.

„Membrii comisiei întruniți în ședință au analizat situația și au ajuns la concluzia că teatrele pot activa cu păstrarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei Covid. Începând cu actorii, regizori, scenariști, etc,cred că toată lumea, pe lângă mesele de sărbătoare, are nevoie de hrană spirituală. Eu am încrederea că se va păstra și normele de siguranță în această privință”, a precizat primarul.

Printre regulile impuse se numără prezența în sălile de spectacole să fie de 50 de procente pentru a fi păstrată distanța, dezinfectarea, termometria vizitatorilor, purtarea măștilor, iar spectacolul nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

La fel se va permite organizarea evenimentelor concertistice în aceleași condiții. Totodată, copii se întorc la școală după programul de învățare de până la vacanță.

„Este complicat pentru toți noi în aceste condiții. Dar trebuie să luăm în calcul și toate circumstanțele. Suntem în continuare la datorie, ne facem munca și avem grijă de medicii noștri”, a conchis Ceban.

Decizia comisiei urmează să fie publicată astăzi pe site-ul primăriei.

sursa: ionceban.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne