Ion Ceban: Stadionul de fotbal pe plajă din parcul „La Izvor” este gata în proporţie de 95%


Parcul „La Izvor” arată cu diferit, iar peste ceva timp acesta va deveni altceva decât este acum. Potrivit primarului general Ion Ceban, jumătate de an în urmă în parcul „La Izvor” găseai un peisaj trist, abandonat, însă astăzi, un șantier cu mai multe lucrări proiecte de renovare.

„Stadionul de fotbal pe plajă din parcul „La Izvor”, unicul de acest fel din regiune, cu 1100 de locuri, este gata în proporţie de 95%. Actualmente, acolo se fac ultimele lucrări de amenajare. Stadionul este construit împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal și FIFA”, spune edilul.

Astfel, în apropierea stadionului sunt în toi lucrările de construcție a terenurilor pentru practicarea diferitor genuri de sport: minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness şi locuri de joacă pentru copii. Toate acestea vor fi publice.
De asemenea, are loc amenajarea aleilor și accesului spre stadion. Totodată, au demarat şi lucrările de amenajare a havuzului de la intrare în Parcul „La Izvor”.

„În curând va fi reabilitat parcul integral. Fiind unul din cele mai mare parcuri din Chișinău, ne propunem să devină unul dedicat amatorilor de sport și nu doar”, spune Ceban.

În Parcul ,,La Izvor” vor mai fi amenajate: locuri de parcare, piste pentru bicicliști, dar și pentru alergări. Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban, mai spune Ion Ceban.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne