Ion Ceban: Scuarul din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, din fața clădirii Kentford Business Center și scuarul „Nicolae V. Gogol vor fi reparate


Scuarul din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, din fața clădirii Kentford Business Center și scuarul „Nicolae V. Gogol”, din preajma Palatului Republicii vor fi reabilitate. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, au fost desemnaţi câştigătorii concursului public pentru elaborarea conceptelor de reabilitare. Astfel, pentru scuarul ,,Nicolae V. Gogol”, pe primul loc a fost desemnat Anatolie Safroni, care a acumulat punctajul maxim.

„Reabilitarea acestei zone verzi din centrul istoric al capitalei prevede renovarea trotuarelor și a spațiilor verzi ale cartierului cuprins în perimetrul străzilor București – Maria Cebotari – Alexei Șciusev – Nicolae Iorga. Totodată, pentru scuarul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe primul loc s-au clasat autorii: Tatiana Zaicenco, Daria Urum, IMP ,,Chișinăuproiect”. Câștigătorii vor fi premiaţi cu câte 10 mii de lei fiecare. La fel, câte 7 mii de lei vor primi câştigătorii locului II și 3 mii de lei cei de pe locul III. Cel mai mult contează implicarea”, a declarat acesta.

Ceban spune că autorii proiectului au ținut cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău.

„În următoarele două luni urmează să fie elaborat proiectul de execuţie, după care va începe reabilitarea propriu-zisă a spaţiilor verzi. Este pentru prima dată când spaţiile publice din capitală vor fi reabilitate în urma organizării de către municipalitate a concursurilor de proiecte”, a conchis primarul general.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne